Üniversitemize ek yerleştirme ile kayıt yaptırıp, 2019-2020 Akademik Yılı Güz ve Bahar dönemlerinde, İngilizce-I ve İngilizce-II derslerinden muaf olmak isteyen öğrencilerin, 11/10/2019 Cuma günü, saat 15:00'da, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde gerçekleştirilecek olan sınava girmeleri gerekmektedir.

Önemli Not 1: Sınava girmek isteyenlerin, Gümüşhane Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü resmi web sayfası (http://ydb.gumushane.edu.tr/tr/muafiyet-sinavlari/) adresinde bulunan kayıt formunu, 10/10/2019 Perşembe günü saat 13:00’a kadar doldurmaları gerekmektedir. Bu süre zarfında kayıtlarını oluşturmamış olan öğrenciler, sınava kesinlikle alınmayacaklardır.

Önemli Not 2: Öğrenci belgeleri ile T.C. kimlik kartları yanında bulunmayan öğrenciler, sınava kesinlikle alınmayacaklardır.

Sınav Hakkında Bilinmesi Gerekenler

-İngilizce I/II muafiyet sınavı, 80 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan bir sınavdır.

-Sınavdan 50 ve üzeri puan alan öğrenciler başarılı sayılırlar ve 2018/2019 Akademik Yılı Güz ve Bahar dönemlerinde İngilizce-I ve İngilizce-II derslerinden muaf olurlar.

-Sınavda başarılı olan öğrencilerin, 2018/2019 Akademik Yılı İngilizce-I ve İngilizce-II ders notları, bu sınavdan aldıkları puana göre belirlenir. Örneğin, bu sınavdan 50 puan almış bir öğrenci, İngilizce-I ve İngilizce-II derslerini 50 puan ortalamasıyla geçmiş sayılır ve öğrencinin transkripti bu bilgiler doğrultusunda oluşturulur.